Feliway

Feliway

Nu finns äntligen ett naturligt sätt att få nervösa katter att känna sig tryggare, att minska risken för urinmarkering, göra det lättare att introducera nya katter för varandra och förhindra stress vid bilåkning, m.m. Det går att göra med Feliway feromoner!

Vad är feromoner?

Feromoner är mycket vanliga inom djurvärlden och används för kommunikation mellan medlemmar av samma art. Feromoner som avges av en individ kan påverka och förändra beteendet hos andra individer av samma art. Exempel på feromoner som djurägare säkert har kommit i kontakt med är hundens och kattens sexualferomoner. Utöver den givna funktionen att hondjuret blir mer intressant för handjuret, kan dessa feromoner även ha inflytande på revirmarkeringar, aggression etc.

Vad är feromonterapi?

Feromonterapi är ett nytt sätt att komma till rätta med beteendeproblem hos djur. Det är en innovativ och naturlig lösning till stressorsakade problem hos hundar och katter.

Hur uppfattar ett djur feromoner i sin omgivning?

Feromoner utsöndras i luften av ett djur och upptäcks av andra djur av samma art genom ett speciellt organ, beläget i den främre delen av hårda gommen i näshålan.

För att upptäcka feromoner, pumpar djuret in luft i det vomeronasala organet. Detta pumpbeteende kallas för att ’flema’ och utförandet varierar mellan olika arter, från mycket subtilt hos katt till mer tydligt hos häst och får. 
När djuret upptäcker feromonet utlöses en omedveten förändring av beteendet.Feliway doftavgivare (nya modellen)

Feliway doftavgivare (nya modellen)

Doftavgivaren är perfekt att använda i hem med många katter, vid flytt, vid introducering av nya hus..

229.00kr Exkl moms: 183.20kr

Feliway refill 24 ml (4 veckor)

Feliway refill 24 ml (4 veckor)

Refill till Feliway doftavgivare, räcker ca 4 veckor.Observera att denna endast passar till den nya ..

229.00kr Exkl moms: 183.20kr

Visar 1 till 2 av 2 (1 sidor)